bandbjul.gif (19314 bytes)

San Diego  2(4) - konferensen

Borland Conference 2000
Lars Gustafsson rapporterar

Vi höll till direkt vid San Diego Bay i San Diego Convention Center. Arktitekturen ska påminna om vågor och bränningar som slår in mot stranden. Utsikten mot San Diego-bukten och Coronado Island är magnifik. På vattnet vimlar det av segelbåtar och längst inne i bukten skymtar man USA största flottbas på västkusten, just nu med två hangarfartyg. På andra sidan (se bilden) passerar Harbor Drive. borconf-convention.jpg (40386 bytes)
Konferensen varvade gemensamma presentationer där alla tusentals deltagare samlades, med ett brett utbud av seminarier med allt från introduktioner till djupdykningar i programmeringsteknik. Trots ett mastigt dagsschema går det tyvärr inte fysiskt att närvara på mer än ca 15% av seminarierna, men allt  material finns också samlat på konferens-CD:n  borcon-meeting.jpg (33469 bytes)
Konferensen gav också tid att besöka utställningar och presentationer av tillbehörstillverkare och samarbetspartners med DATABITEN. Här kunde man träffa och prata med  hjärnorna bakom InfoPower, TurboPowers produkter, ReportBuilder, Raize Components, m fl.

Du hittar bilder längre fram i presentationen.

 

borcon-3rdpart.jpg (49358 bytes)
Bokhandeln var välbesökt och jag hittade ett antal nya Delphi-böcker som vi snart tar upp i vårt sortiment. Böcker kring Linux verkade tillhöra de mer populära.

Hur bör man klä sig på en Borland-konferens för att inte väcka uppmärksamhet? Du kan helt lämna hemma följande plagg:

1) slips
2) kostym
3) kavaj.

Kavaj med t-shirt kan möjligen accepteras men hör till ovanligheterna. I övrigt är det fritt fram - men ett bra tips är att ta med kortbyxor och någon t-shirt. Man behöver inte fylla resväskan med tröjor eftersom det delas ut en hel del gratis under konferenserna.

borcon-books.jpg (63638 bytes)
Många deltagare sågs också i Computer Lab, fyllt med datakraft och installationer av de senaste utvecklingsverktygen. Här fanns möjlighet att testa och rådfråga de verkliga experterna, dvs utvecklarna av utvecklingsverktygen. Här sågs Chuck Jazdzewski (huvudansvarig för Delphi), Blake Stone (huvudansvarig för JBuilder), John Kaster m fl svara på frågor och ge hjälp. borcon-complab.jpg (42007 bytes)
Konferensen bjöd på kulinariska läckheter som avspeglar den kulturblandning man stöter på i USA och Californien i synnerhet. Kryddstark meximat varvat med engelska influenser, pasta, lasagn och pizza. Till detta Coca-Cola, öl (tveksamt, men det har blivit bättre med åren), kaliforniskt vin (utmärkt) och avrundat med kaffe (på gränsen till te).

 

borcon-seaworld.jpg (75764 bytes)

< Föregående | Första sidanNästa >


[Startmenyn][Nyheter][Programmenyn][Företag][Kurser]

www.databiten.se
© 1997-2013 DATABITEN AB
E-post