[Nyheter från DATABITEN]

III. forts. Sensationell lösning på år 2000-problemet!

Lex Luthor sprider virus! Börskrasch?

< föregående sida

... eller kanske virus?

Tack vare Internet sprids nu idéer blixtsnabbt. I går framträdde en beryktad hacker anonymt med ett modifierat förslag eller "hot". Denne ökände superhacker, som använder pseudonymen Lex Luthor, är hjärnan bakom flera av de värsta datorvirus som har plågat datoranvändare sedan början av 90-talet.

Bl a står han bakom de ursprungliga, men med dagens mått beskedliga, virusen "Jerusalem" och "1789". Men, vilket är värre, han är också upphovsmannen till den nya generationen av "stealth"- och "mikro"-virus.

"Stealth"-virus smyger sig på sina offer, medan mikrovirus liknar "prioner" och infekterar textdokument så att innehållet förvandlas till ren gallimatias. Mikroinfekterade program uppför sig som om de hade drabbats av "galna kosjukan".

"Lex Luthor" säger sig nu ångra sin kriminella bana och vill botgöra sina brott genom att skapa ett stealth-baserat "virus" som ser till att alla datorer som har infekterats automatiskt ställer tillbaka tiden till 1980. Detta sker 1 sekund före midnatt på nyårsafton 1999. Som en extra bonus kommer detta nya "1980"-virus att oskadliggöra alla tidigare virus och t om återställa förlorad information på virusraderade hårddiskar.

Lex Luthor säger att hans virus kan forcera varje spärr och virusskydd. Men vill du vara helt säker kanske du bör inaktivera ditt antivirus program inför nyåret 1999/1980.

Risk för kursfall

En aktiemäklare vi talat med säger att Uhrmachers lösning helt säkert utlöser ett kraftigt kursfall för många IT-aktier, vars kurser blåsts upp tack vare 2000-problemet.

[Blir år 2000 domedagen?]

Han betonar dock att lösningen också har positiva effekter. Eftersom bristen på kvalificerade programmerare tros upphöra, kan de galloperande lönerna inom IT-branschen hållas tillbaka och kanske t om sänkas.

"Dessutom, blir det ju inte så pjåkigt att få uppleva det makalösa 80-talet en gång till", säger vår sagesman och vi förstår att champagne, fastigheter, tavlor och lyxbilar åter hägrar.

/Nils Dacke 980401

(c) 1998, DATABITEN AB

*Professor Niklaus Wirth är en ledande auktoritet bland programmerare och upphovsmannen bakom programmeringsspråken Pascal, Modula-2 och Oberon. Pascal används i bl a Turbo Pascal och Delphi.

Tillbaka till sidan I | Tillbaka till sidan II


[Startmenyn][Nyheter][Programmenyn][Företag][Kurser]

www.databiten.se
© 1997-2013 DATABITEN AB
E-post